24/7 op afspraak geopend

Wat te doen als je een auto gaat importeren?

Geplaatst op

Een auto importeren… De meeste mensen weten wel dat het lucratief is. De auto’s in Duitsland zijn compleet, goedkoop en in uitmuntende staat. Echter schrikken velen af van het onbekende. Laat je niet afschrikken door de afstand of het papierwerk. Je nieuwe auto importeren uit bijvoorbeeld Duitsland hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Mits je maar weet wat je moet doen.

Daarom de volgende stappen voor een feilloze auto auto import:

  1. Vind je auto. Zoek een auto op een bekende Duitse autowebsite. Mijn favorieten zijn www.mobile.de en www.autoscout24.de. Beide sites hebben ook een Nederlandse variant dus je hoeft geen expert in de Duitse taal te zijn.
  2. BPM berekenen. Laat uitrekenen wat de BPM is. De BPM is de luxebelasting op motorvoertuigen. Zonder deze belasting krijgt de auto geen kenteken. Hoe hoog die belasting is hangt af van het type auto. Ik geef gratis en vrijblijvend een indicatie via deze link: BPM berekening
  3. De onderhandeling met de dealer. Korting is altijd mogelijk. Reken echter niet op de absurde kortingen die je in Nederland krijgt. Doe de dealer een reëel bod en zeg dat je de auto voor dat bedrag van hem over wil nemen. Ga uit van een bedrag tussen de 300 en 1000 euro. Veel dealers geven geen korting in een eerste gesprek. Wil je de onderhandeling liever uitbesteden? Ook daar kan ik in bemiddelen.
  4. Transport. Ik koop 99% van de auto’s in Duitsland zonder deze gezien te hebben. Zeker de auto’s van een jaar of jonger kun je blind kopen. Vraag of de verkoper een ‘Kurzzeitkenzeichen’ kan regelen en bel je verzekeringsmaatschappij of ze de auto alvast kunnen verzekeren. Je kunt de auto op deze platen naar Nederland rijden. Heb je daar geen zin/tijd voor dan kun je via mij een verzekerd autotransport regelen. Eventueel kun je dan gewoon meerijden.
  5. RDW keuring. Je kunt een keuringsafspraak maken via www.rdw.nl. Vaak kun je dan pas na weken terecht. Ikzelf ga nooit met afspraak. Ga gewoon voor 12 uur naar het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation. Beste tijd is 8.00u of om kwart voor 12. Trek een bonnetje ‘keuren zonder afspraak’ en lever je kentekenpapieren in. De RDW keurmeester doet de rest.
  6. Belastingaangifte. Voor de BPM aangifte heb je een rapport nodig wat je van tevoren hebt uitgeprint. Voeg het rapport samen met het keuringsbewijs van de RDW en doe deze in de speciale envelop in de brievenbus van de Belastingdienst. Na enige dagen ontvang je per mail de aanslag die je direct betaalt.
  7. Kenteken. Binnen 3 – 5 dagen ontvang je een brief met daarin het kentekenbewijs. Laat meteen kentekenplaten maken bij een automaterialenzaak. Wanneer de kentekenplaten gemonteerd zijn en de auto verzekerd kun je direct rijden.

Heb je nog vragen over auto importeren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor gratis advies.

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0000a0″ text_color=”#ffffff” icon=”” url=”http://www.gijsautomotive.nl/contact/” width=”” target=”_self”]Klik hier voor meer informatie[/inbound_button]

auto importeren, BPM, Duitsland, Kenteken, RDW keuring

Geplaatst in BlogGetagd , , , ,

Over ons

GIJS is een oerhollands bedrijf. Degelijk, eerlijk en transparant. Zie GIJS als de vriend die met je meegaat om naar een auto te kijken. Nooit te beroerd om even te controleren of die prijs echt niet te mooi is om waar te zijn.

– Carlo van den Berg

Contactgegevens

GIJS Automotive
Willem III straat 17
2291 TL Wateringen

Telefoon: 0174-768049
Whatsapp: 06-27021613
E-mailadres: info@gijsautomotive.nl

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks