24/7 op afspraak geopend

5 redenen waarom je de BPM van tevoren moet laten uitrekenen

Geplaatst op

Voordat je een auto uit Duitsland importeert is het verstandig om te weten wat de auto je totaal gaat kosten. De BPM reken je daarom altijd van tevoren uit. De BPM kan op luxe auto’s met een hoge co2 uitstoot schrikbarend zijn. Wees dus goed voorbereid.

1. Totaal overzicht kosten

BPM berekenenIndien je er voor kiest je auto uit Duitsland te halen verras je je over de lage prijzen bij de oosterburen. Helaas komen er nog flink wat kosten bij. Zo hebben luxe auto’s met een hoog vermogen vaak een flinke co2 uitstoot. En de BPM is daar op gebaseerd. Maak van tevoren eerst een kostenplaatje om er zeker van te zijn dat importeren ook zin heeft. Wij kunnen je daar vrijblijvend mee helpen. Voor een gratis BPM berekening klik je hier.

2. BPM is geen vast gegeven

Natuurlijk kun je voor 2 of 3 tientjes een kant en klaar BPM rapport kopen van een geautomatiseerd programma. Maar goedkoop is altijd duurkoop. Afhankelijk van het gebruik (zakelijk/prive) en het taxatieprogramma zijn er zeer veel methodes beschikbaar. Zo kan één en dezelfde auto wel 4 duizend euro meer of minder BPM kosten

3. BPM hoogte flinke kostenpost

De BPM is altijd de grootste bijkomende kostenpost. de BPM berekenen op voorhand is zeer belangrijk. Het lijkt allemaal heel erg goedkoop te zijn bij onze buren maar op sommige snelle luxewagens zoals de Mercedes AMG kan een BPM van 17.000 euro zitten. Al is dat flink hoog dan is een dergelijke auto nog in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan bij Nederlandse dealers.

4. Douane doet het voor je

Heb jij plannen om zelf je auto uit Duitsland te halen? Je kunt speciale uitvoerkentekens kopen. Deze kentekens zijn zo illegaal als wat en bij een controle aan de Nederlandse grens zal de douane je zeker aanhouden. Ze kunnen in dat geval je auto in beslag nemen en je dwingen de BPM (met boete) te laten betalen. Wees slim en hou de berekening van de BPM altijd bij je. Zo voorkom je dat de Belastingdienst de berekening voor je maakt. En geloof me, die ziet er heel anders uit dan onze berekeningen.

controle BPM douane

5. Hoogte c02 uitstoot

In de advertenties op internet kun je altijd wel de Co2 uitstoot vinden. Helaas is die niet altijd juist. Duitsers hebben met de Co2 niets te maken en controleren daarom niet of deze ook juist in de advertentie staat. Zo kan een hogere Co2 uitstoot van 2 gram maar liefst 240 euro extra BPM betekenen. Wees er zeker van dat de Co2 klopt en vraag van tevoren altijd de Co2 op bij de dealer. Laat ze zo nodig een kopie van het COC mailen.

Mocht je nu helemaal geen tijd of zin hebben om de import te doen. Laat deze dan over aan een partij die er zeer veel ervaring mee heeft. Die de auto all-risk verzekerd naar Nederland brengt en de laagste BPM garandeert. Een partij die fiscale en juridische kennis combineert om je importauto veilig en goedkoop naar Nederland te krijgen.

BPM

Geplaatst in BlogGetagd

Over ons

GIJS is een oerhollands bedrijf. Degelijk, eerlijk en transparant. Zie GIJS als de vriend die met je meegaat om naar een auto te kijken. Nooit te beroerd om even te controleren of die prijs echt niet te mooi is om waar te zijn.

– Carlo van den Berg

Contactgegevens

GIJS Automotive
Willem III straat 17
2291 TL Wateringen

Telefoon: 0174-768049
Whatsapp: 06-27021613
E-mailadres: info@gijsautomotive.nl

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks